• Beveiliging
Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Beveiliging

Wat kun je zelf doen

Als computergebruiker en gebruiker die óók een website heeft kun je altijd een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van het internet door: 

Veilige wachtwoorden gebruiken

Zwakke wachtwoorden en de eenvoudige toegang tot wachtwoorden zijn vaak de oorzaak van veiligheidsproblemen met een site. Zwakke  of eenvoudig te raden wachtwoorden vergroten de kans dat hackers het kunnen ontcijferen. Kies daarom voor een sterk en niet makkelijk te raden wachtwoord. Schrijf het niet op en vertel het aan niemand.

Om te testen of je wachtwoord veilig genoeg is check: www.testjewachtwoord.nl

 

Let op waar je gegevens invoert

Bij het invoeren van je eigen gegevens op een website moet je altijd goed controleren of de site echt wel de omgeving is waar je denkt  te zijn Ook lijkt het veel op een vertrouwde omgeving, kwaadwillende lujkt het met zogenaamde 'phishing' praktijken, veel mensen om de tuin te leiden. Let er dan ook altijd op of je op een beveiligde site zit. Dit is te zien aan een slotje naast de adresbalk van de site.

 

Veilig informatie versturen over internet met SSL

HTTP is een techniek om informatie te versturen over het internet. HTTPS, ook wel SSL genaamd, is daar de beveiligde variant van en beveiligt de verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Niemand kan dan afluisteren of meekijken met de bezoeker. Daarom zie je het ook altijd bij online bankieren en ook als je belangrijke informatie moet invoeren. Dit kan persoonlijke informatie zijn maar het kunnen ook gezondheidsgegevens, een bankrekeningnummer of wachtwoorden zijn. Medusa biedt een aantal SSL mogelijkheden.
Overigens is veiligheid ook erg belangrijk voor Google. De mate van (on)veiligheid is zichtbaar in de browser en veilige sites worden hoger gewaardeerd in de zoekresultaten. 

 

Je eigen computer schoon houden

Het is voor elke computergebruiker belangrijk om met een anti-virusprogramma en de security updates van je systeem je computer schoon te houden. Wordt het besmet dan kan het zijn dat al je e-mailgegevens gestolen worden om bijvoorbeeld vroeg of laat te dienen voor de verzending van spam.  Of dat als je inloggegevens opslaat in je ftp-programma deze gestolen worden om de bijbehorende websites te hacken. Ons advies: sla geen wachtwoorden op in je computer.  

Naar bovenkant pagina