Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Omnichannel retail wordt het nieuwe gewoon

 

Omnichannel retail wordt het nieuwe gewoon

 

Sommige producten laten zich prima online verkopen. Electronica, speelgoed en schoenen bijvoorbeeld. Maar dat je online iets kan verkopen betekent niet automatisch dat je ook een fatsoenlijk rendement kan maken. Omzet is nog lang geen winst. Hoe lang gaan investeerders en financiers nog denken dat er winst gaat komen?

De druk neemt toe en op dit moment blijkt dat de pure webshoppers als Coolblue, Bol en Wehkamp, worstelen met het 100% web businessmodel. Coolblue wil dan ook nog meer uitbreiden met fysieke winkels om zo meer dan één verkoopkanaal te hebben.Online en offline gaan in 2018 prima samen. Omnichannel retail is het nieuwe gewoon.

Voor de pure webwinkels zal het steeds lastiger worden. De gespecialiseerde webwinkels zullen zich met hun niches hun bestaansrecht kunnen bewijzen maar grotere partijen als Bol en Wehkamp voelen de hete adem van wereldspelers als Amazon en Alibaba in hun nek.

 

De best gefinancierde partij

Waarom zullen die grote partijen wel overleven als pure webshop? Niet omdat Amazon, Alibaba of Facebook slimmer zijn, wel omdat ze beter gefinancierd zijn. Online gaat het niet om de hoeveelheid winst die je kan maken dankzij een betere service, snellere levering of een mooier assortiment. Online succes wordt bepaald door de hoeveelheid verlies die je kan dragen en laten we eerlijk zijn, daarin is Amazon de onbetwiste marktleider.

Daarmee lijkt het avontuur van de Nederlandse pure webshoppers voorlopig ten einde. Er is op dit moment kennelijk geen schaal in Nederland waarmee je als pure webshopper een online warenhuis succesvol kan exploiteren. Bedrijven als Bol en Wehkamp zullen voor een verdere groei moeten kiezen voor een bestaan als handelsplatform of investeren in fysieke winkels.

 

Bron: marketingfacts.nl


Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina