Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Check of jouw Facebook gegevens ook gelekt zijn

Check of jouw Facebook gegevens ook gelekt zijn

Onlangs is een bestand met de privégegevens van miljoenen Facebookgebruikers online verschenen. In het bestand staan gegevens van meer dan 533 miljoen gebruikers, onder wie ruim 5,4 miljoen Nederlanders. Er zijn onder meer naam, woonplaats, relatiestatus, werkgever en het mobiele telefoonnummer aangetroffen. Bij sommige gebruikers is ook het e-mailadres te vinden. Er zijn geen wachtwoorden te zien.
Het gaat om gegevens die al in 2019 zijn buitgemaakt. In dat jaar werd een database vol telefoonnummers van gebruikers van Facebook ontdekt door de website TechCrunch. 

 

De gegevens zouden zijn verzameld door misbruik te maken van een functie om contacten automatisch op te zoeken op Facebook. Door willekeurige nummers in te vullen in die functie, konden profielen en telefoonnummers aan elkaar gekoppeld worden.

 

Doe de check op naam of telefoonnummer

Bij de  Facebook leak checker vul  je voornaam en achternaam in om te achterhalen of jouw gegevens voorkomen in de gelekte Nederlandse database.

De site benikerbij.nl laat je zoeken op telefoonnummer. De makers van beide  tools beloven geen gebruikersdata op te slaan.

 

Extra opletten!

Er zijn geen wachtwoorden gelekt. Dus daar hoef je niets aan te doen. Je moet vooral oppassen voor vreemde telefoontjes en pogingen voor oplichting via Whatsapp en sms.

 

Bronnen:

rtlnieuws facebook-lek

rtlnieuws check

 

 


Heb je een vraag over websites? Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Producten

Laatste nieuws

Recente projecten

Naar bovenkant pagina