Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

'Tell a friend' onder voorwaarden toegestaan

‘Tell a friend' is de mogelijkheid voor een internetgebruiker om via een website een bekende op de hoogte te stellen van een bepaalde boodschap of nieuwtje van die site. Deze marketingmethode raakt zowel de bevoegdheden van Opta als van het CBP.

Bij ‘Tell a friend'-systemen verzendt een website (op initiatief van en namens een gebruiker) een e-mail zonder voorafgaande toestemming van de geadresseerde. Dit valt onder het verbod op het verzenden van ongevraagde elektronische berichten. Een persoonlijk e-mailadres is verder altijd een persoonsgegeven. De wet bescherming persoonsgegevens stelt eisen aan het gebruik van persoonsgegevens.

‘Tell a friend'-systemen moeten volgens de twee instanties aan de volgende voorwaarden voldoen: de communicatie gebeurt volledig op eigen initiatief van de internetgebruiker, de website stelt hier geen beloning tegenover voor afzender of ontvanger; voor de ontvanger moet het duidelijk zijn wie de initiatiefnemer van de e-mail is, zodat hij diegene kan aanspreken als hij niet gediend is van dergelijke mails; de afzender moet volledige inzage hebben in het bericht dat namens hem wordt verzonden, zodat hij de verantwoordelijkheid kan nemen voor de persoonlijke inhoud van het bericht; de website in kwestie mag de e-mailadressen en andere persoonsgegevens niet gebruiken of bewaren voor andere doeleinden dan het eenmalig verzenden van een bericht namens de afzender.


Bron:
Lees meer >>
Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina