Goedkoop en snel online!

Databel: sitebouw- en onderhoudssysteem in één
Gemakkelijk je eigen site vormgeven, teksten en beelden plaatsen en onderhouden.

Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) is dat uw website een toppositie verkrijgt in de organische (gratis) zoekresultaten van sites zoals Google.

Uw site beter vindbaar

Hoog scoren in Google betekent meer verkeer naar uw website, meer mogelijkheden tot naambekendheid, verkoop en realisatie van communicatiedoelstellingen.

 

Wat kan u met SEO bereiken?
Tegen relatief lage kosten kunt u heel veel relevante bezoekers naar de website leiden. Door slim gekozen zoekwoorden of combinatie van zoekwoorden kunt u bezoekers uw informatie bieden of het aanbod doen waarnaar ze op zoek zijn. Wanneer u zoekmachine optimalisatie en Google AdWords gezamenlijk inzet, kan uw totale zoekmachine marketing rendement een enorme impuls krijgen. 

 

Stappenplan zoekmachine optimalisatie
Als u met Medusa aan de slag gaat om de vindbaarheid van uw website binnen de zoekmachines te verbeteren, dan doen we dit aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Het behalen van daadwerkelijke resultaten staat daarbij centraal.

 

Stap 1 - Bepalen kernwoorden

U bepaalt op grond van communicatie en commerciële overwegingen een top-5 van kernwoorden waarop de website goed gevonden moeten worden. 

Stap 2 - Samenstellen lijst relevante zoekwoorden

Medusa checkt deze selectie op vindbaarheid en met een speciale tool een lijst van zoekwoorden samenstellen die voor gebruikers van zoekmachines relevant zijn in relatie tot het kernwoord. Dit zijn woorden of combinaties waarop veel gezocht worden en/of hoog scoren in de zoekmachine. Uit deze lijst kiest de klant de gewenste woorden/combinaties.

Stap 3 - Nulmeting verrichten

Om de uitgangspositie te bepalen, wordt aan de hand van de geselecteerde zoekwoorden de scores (ranking) binnen de zoekmachines bepaald.

Stap 4 - Optimaliseren site

Medusa optimaliseert de website op basis van de geselecteerde zoekwoorden met een mix aan maatregelen volgens de laatste inzichten.

Stap 5 - Meten & controleren

Na circa 2 tot 3 maanden controleert Medusa eenmalig de positionering van de geselecteerde zoekwoorden en past indien nodig de website of de zoekwoorden aan.

 

Zoekmachine optimalisatie is een dynamisch proces. Anderen zijn ook voortdurend bezig om hun eigen website beter te laten scoren in Google. Verder past Google zelf ook regelmatig de regels aan. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig te controleren of de keuze van zoekwoorden nog steeds de juiste en leidt tot een voldoende hoge score in Google. Op verzoek kan Medusa periodiek opnieuw de vindbaarheid controleren en de nieuwe inzichten en regels van Google daar waar nodig toepassen.

 

Wat u zelf kunt al doen!

  1. Zorg voor de juiste content
    Schrijven voor zoekmachines betekent schrijven voor zoekers. Internet surfers en zoekmachines hebben veel overeenkomsten. Mensen lezen een pagina vaak hetzelfde als een zoekmachine; ze scannen het en komen zoekwoorden tegen. Een pagina wordt zelden gewoon direct vanaf het begin gelezen.

  2. Zorg voor veel en de juiste links naar uw website (hoge link popularity)
    Link popularity is een van de belangrijkste factoren van zoekmachine resultaten. Een website waar naar veel en betrouwbare links wijzen, wordt meestal beter gevonden door zoekmachines. In Google wordt de link popularity onder andere aangegeven met het PageRank systeem.

 

Voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze accountmanagers voor een afspraak?

Heb je een vraag over websites? Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.
  Bel ons op
040-7470070
  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.
  Delen

Laatste nieuws

Naar bovenkant pagina