Medusa.nl ALTIJD EEN PASSENDE WEBOPLOSSING

Periodiek onderhoud aan uw website

Bent u er al achter dat uw website eigenlijk nooit af is? Bezoekers van uw site beoordelen uw organisatie op basis van de content die ze aangeboden krijgen en hoe makkelijk deze informatie te bereiken is. Relevante, actuele content en een gebruiksvriendelijke interface zijn een absolute noodzaak. Ook heeft een website een voortdurende interactie met de internetwereld.
 
Google indexeert en evalueert regelmatig uw site, spambots infiltreren op steeds slinkser wijze en de weergave in nieuwe browsers blijkt telkens weer een verrassing. De overheid doet ook een duit in het zakje als het gaat om aanpassingen op het gebied van de regelgeving.

Wilt u verrassingen voorkomen, dan is een regelmatig controle van de site op diverse onderdelen aan te bevelen. Medusa kan op vrijblijvende basis een inventarisatie maken van dreigende problemen voor uw website en suggesties bieden voor oplossingen.

Hier volgen een aantal voorbeelden van controles die bij de inventarisatie aan de orde kunnen komen.

  • Controle op basis van enkele kernwoorden hoe goed de site scoort in de zoekresultaten bij Google. Een slechte ranking kan de aanleiding zijn om de site te gaan optimaliseren voor zoekmachines. Medusa heeft voor een aantal bedrijven heel goede resultaten mee behaald.
  • Checken van de weergave en werking van de site in nieuwe versies Internet Explorer 7 en Fire Fox (uitklapmenu's, formulieren, Flashcomponenten, style sheets, pop-ups etc.). Soms zijn er slechts minimale aanpassingen nodig om problemen met weergave of werking te verhelpen. Een enkele keer moet een andere/nieuwere techniek voor componenten ingezet worden.
  • Vaststelling of op het gebied van de informatieverstrekking aan alle wettelijke vereisten is voldaan. Staat de KvK-vermelding erop, zijn de leveringsvoorwaarden beschikbaar, wordt er voldoende informatie over de producten en diensten gegeven.
  • Onderzoeken in hoeverre de site gevaar loopt misbruikt te worden. Zijn gebruikte formulieren gevoelig voor spammen, worden e-mailadressen en persoonlijke gegevens vrijelijk vertoond?
  • De aanwezigheid van gedateerde informatie en niet werkende links. Wellicht is de toevoeging van een gebruiksvriendelijk content management systeem te overwegen om in eigen beheer webpagina's te updaten.
  • Webtoegankelijkheid voor mensen met functiebeperking. Ouderen en mensen met een handicap hebben veel baat bij een goede “tabbaarheid”, instelbare lettergrootte en goed contrast. Overheidsites moeten zelfs voldoen aan uitgebreide set webrichtlijnen waarin de webtoegankelijkheid een belangrijk rol speelt.

Heb je een vraag over websites?Wij helpen je graag verder, vrijblijvend en kosteloos!
Neem gerust contact met ons op.

  Bel ons op 040-7470070

  Mail ons met een vraag of... om gebeld te worden.

  Delen
 

Zegt het
voort

Product aanbod

Berichten

Naar bovenkant pagina